
קציצות אבוחצירא
- 4 מנות
 - סוג בשר: בשר טחון
 
מצרכים לקציצות:
- 500 גרם בשר טחון
 - צרור כוסברה
 - צרור פטרוזיליה
 - חצי תפוח אדמה
 - 1 בצל
 - 1 ביצה
 - חצי כפית ראס אל חנות
 - מלח
 - פלפל
 
מצרכים לרוטב:
- 4 ביצים
 - סולת
 - 3 עגבניות גדולות
 - 3 בצלים גדולים-חתוכים לפרוסות עבות
 - 3 חצילים פרוסים לאורך,מושרים במלח
 
אופן הכנת הבשר:
קוצצים את הבצל,הפטרוזיליה,הכוסברה ותפוח האדמה.מוסיפים את הביצה ומתבלים.מערבבים את כל הרכיבים יחד-עד לקבלת עיסה אחידה.
אופן הכנת הקציצות:
מכינים שתי קערות.באחת- הביצים הטרופות ובשנייה-סולת.
קורצים קציצה,טובלים אותה בסולת היטב ולאחר מכן בביצה ומניחים בצד.מטגנים את הקציצות בשמן עמוק עד להזהבה ומניחים על נייר סופג.
אופן הכנת הסיר:
מטגנים את החצילים עד להזהבה ומניחים בצד.
בסיר רחב שוליים-מטגנים את הבצל בשמן. לאחר שהבצל מזהיב מתבלים בפלפל שחור,חצי כפית מלח וחצי כפית כורכום.בקערה קטנה שמים רבע כוס שמן+כף פפריקה אדומה ומערבבים היטב. מוסיפים את הפפריקה עם השמן לרוטב.מוסיפים 2 כוסות מים חמים ומביאים את הרוטב לרתיחה.מניחים בצורה מסודרת את הקציצות בתוך הסיר,ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית-בסיר סגור.
בינתיים פורסים עגבניות לפרוסות עבות.לאחר כחצי שעה,פותחים את הסיר,מניחים את העגבניות על הקציצות ומוסיפים שכבה נוספת עליונה של חצילים מטוגנים.מכסים את הסיר בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 45 דקות.
בתיאבון!




