
בשר שפונדרה
                                            3                                                    שע' הכנה
                                                                                            
                                                                    - 4 מנות
 - סוג בשר: שפונדרה
 
                                        אופן ההכנה
                                        
                                                            מצרכים:
- 1 חבילה בצלי שאלוט
 - 6-8 קוביות בשר שפונדרה(לבקש מהקצב בשר שפונדרה,או אסאדו על עצם חתוך לקוביות)
 - 1 כפית פפריקה מרוקאית
 - 1 כפית כורכום
 - פלפל שחור גרוס
 - מעט אגוז מוסקט(רבע כפית)
 - מעט זעפרן(לא חובה)
 - 1 כף מלח אטלנטי
 - צרור פטרוזיליה
 - שמן זית
 
אופן ההכנה:
- בוחרים סיר שנכנס לתנור,אם יש סיר מלבני של קדירה–זה הסיר שאני אוהבת להשתמש בו,או לחילופין בתבנית עמוקה.
 - מניחים את בצלי השאלוט הקלופים ומסדרים לצידם את חתיכות השפונדרה.
 - מזלפים שמן זית מעל כל הרכיבים ומעסים את הבשר עם השמן. מתבלים ומפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה.
 - סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 2.5-3 שעות.
 
לאחר 3 שעות פותחים את הסיר ובודקים שהבשר מוכן (אפשר לנעוץ מזלג ולראות שהוא רך מאוד).
להשחמת הבשר–מכניסים את הסיר חזרה לתנור(ללא מכסה)ל-10 דקות ומגישים.
בתאבון!




