קציצות אבוחצירא

50 דק׳ הכנה
  • 4 מנות
  • סוג בשר: בשר טחון
אופן ההכנה

מצרכים לקציצות:

  • 500 גרם בשר טחון
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • חצי תפוח אדמה
  • 1 בצל
  • 1 ביצה
  • חצי כפית ראס אל חנות
  • מלח
  • פלפל

מצרכים לרוטב:

  • 4 ביצים
  • סולת
  • 3 עגבניות גדולות
  • 3 בצלים גדולים-חתוכים לפרוסות עבות
  • 3 חצילים פרוסים לאורך,מושרים במלח

אופן הכנת הבשר:

קוצצים את הבצל,הפטרוזיליה,הכוסברה ותפוח האדמה.מוסיפים את הביצה ומתבלים.מערבבים את כל הרכיבים יחד-עד לקבלת עיסה אחידה.

אופן הכנת הקציצות:

מכינים שתי קערות.באחת- הביצים הטרופות ובשנייה-סולת.
קורצים קציצה,טובלים אותה בסולת היטב ולאחר מכן בביצה ומניחים בצד.מטגנים את הקציצות בשמן עמוק עד להזהבה ומניחים על נייר סופג.

אופן הכנת הסיר:

מטגנים את החצילים עד להזהבה ומניחים בצד.

בסיר רחב שוליים-מטגנים את הבצל בשמן. לאחר שהבצל מזהיב מתבלים בפלפל שחור,חצי כפית מלח וחצי כפית כורכום.בקערה קטנה שמים רבע כוס שמן+כף פפריקה אדומה ומערבבים היטב. מוסיפים את הפפריקה עם השמן לרוטב.מוסיפים 2 כוסות מים חמים ומביאים את הרוטב לרתיחה.מניחים בצורה מסודרת את הקציצות בתוך הסיר,ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית-בסיר סגור.

בינתיים פורסים עגבניות לפרוסות עבות.לאחר כחצי שעה,פותחים את הסיר,מניחים את העגבניות על הקציצות ומוסיפים שכבה נוספת עליונה של חצילים מטוגנים.מכסים את הסיר בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 45 דקות.

בתיאבון!

מוצרים מהמתכון

Array ( [16732-0-yqxlkyctgg] => Array ( [key] => 16732-0-yqxlkyctgg [product_id] => 16732 [variation_id] => 0 [quantity] => 0 [unit_weight] => [chosen_quantity_unit] => kg [ocwsu_unit] => kg [ocwsu_quantity_in_units] => [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => ) )
Array ( [key] => 16732-0-yqxlkyctgg [product_id] => 16732 [variation_id] => 0 [quantity] => 0 [unit_weight] => [chosen_quantity_unit] => kg [ocwsu_unit] => kg [ocwsu_quantity_in_units] => [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => ) Array ( [type] => simple )

מתכונים נוספים