
בשר שפונדרה
3 שע' הכנה
- 4 מנות
- סוג בשר: שפונדרה
אופן ההכנה
מצרכים:
- 1 חבילה בצלי שאלוט
- 6-8 קוביות בשר שפונדרה(לבקש מהקצב בשר שפונדרה,או אסאדו על עצם חתוך לקוביות)
- 1 כפית פפריקה מרוקאית
- 1 כפית כורכום
- פלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט(רבע כפית)
- מעט זעפרן(לא חובה)
- 1 כף מלח אטלנטי
- צרור פטרוזיליה
- שמן זית
אופן ההכנה:
- בוחרים סיר שנכנס לתנור,אם יש סיר מלבני של קדירה–זה הסיר שאני אוהבת להשתמש בו,או לחילופין בתבנית עמוקה.
- מניחים את בצלי השאלוט הקלופים ומסדרים לצידם את חתיכות השפונדרה.
- מזלפים שמן זית מעל כל הרכיבים ומעסים את הבשר עם השמן. מתבלים ומפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה.
- סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 2.5-3 שעות.
לאחר 3 שעות פותחים את הסיר ובודקים שהבשר מוכן (אפשר לנעוץ מזלג ולראות שהוא רך מאוד).
להשחמת הבשר–מכניסים את הסיר חזרה לתנור(ללא מכסה)ל-10 דקות ומגישים.
בתאבון!